Skip to main content

VISIE

Ons doel: zorgen dat blik altijd de eerste keus is als het gaat om drankverpakkingen.

Beverage Can Benelux brengt alle partijen samen die te maken hebben met drankblikjes en geeft ze één stem. Fabrikanten, grondstofleveranciers én verwante sectoren.

Met elkaar ontwikkelen we initiatieven op het gebied van marketing, milieu en techniek om de positieve kenmerken van drankblikjes te benadrukken en het imago te versterken.

We vertegenwoordigen de visie van de sector en brengen standpunten onder de aandacht. Zodat elke stakeholder weet hoe én wat metalen verpakkingen kunnen bijdragen aan de circulaire economie.

WE COMMUNICEREN

We communiceren over de voordelen van blik als drankverpakking aan merkeigenaren, retailers en consumenten. Dat doen we consistent én proactief.

WE MONITOREN

We ondersteunen recycle-initiatieven en houden de milieuprestaties van drankblikjes scherp in de gaten.

WE STIMULEREN

We stimuleren en publiceren onderzoeken die de voordelen van blik aantonen.

WE WERKEN SAMEN

We werken samen met stakeholders in het belang van onze leden.

WE ONTWIKKELEN

Onze technische commissies ontwikkelen praktische richtlijnen voor het naleven van technische en wettelijke normen. Hiermee versterken we de reputatie van onze sector op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid.

Beverage Can Benelux is lid van Metal Packaging Europe. Deze organisatie vertegenwoordigt de metaalverpakkingsindustrie in Europa en brengt fabrikanten, leveranciers en nationale organisaties samen.

Bij Metal Packaging Europe zijn meer dan 300 productievestigingen aangesloten, met bij elkaar meer dan 60.000 medewerkers. Van de aangesloten ondernemingen behoort 80% tot het midden- en kleinbedrijf.

Samen produceren ze jaarlijks bijna 85 miljard blikjes voor de voedingsmiddelen & dranken, gezondheid & persoonlijke verzorging en de huishoudelijke en industriële markt.

Klik hier voor meer informatie over Metal Packaging Europe.